Fysiotherapie

Uw fysiotherapeut in Spijkenisse voor klachten aan uw rug, nek, schouder, bekken, pols, enkel, heup, elleboog of knie. Maar ook voor sport specifieke klachten.

  • Snel resultaat dankzij innovatieve en effectieve methodes
  • Pijnvrij bewegen en sporten op uw eigen niveau
  • Vergoeding mogelijk bij uw zorgverzekeraar.
  • Uitsluitend gediplomeerde en BIG-geregistreerde fysiotherapeuten.

Onze Specialiteiten

Manueel- en sportfysiotherapie:

De manueeltherapeut is specialist in het bewegend functioneren van een gewricht en de sportfysiotherapeut in de aansturing en motorische werking van de spieren en skelet als geheel. Naast het herwinnen van bewegelijkheid in de gewrichten zoals rug, nek of schouder is het activeren en corrigeren van het lichaam des te belangrijk om te voorkomen dat klachten terugkomen. Onze Fysiotherapeut is gespecialiseerd op beide domeinen en kunt u dus met een bredere blik behandelen.

Dry needling – myofasciale release technieken

Soms kunt u wel eens last hebben van pijnlijke en stijve gebieden aan uw lichaam. De oorzaak kan dan liggen bij spieren die verkrampt, overbelast en verdikt zijn. We noemen dit triggerpoints. Dry needling kan dan een effectieve oplossing bieden.

Wat is een triggerpoint?
Een triggerpoint is een verkrampte plek in de spier die, naast lokale pijn, ook kan uitstralen naar andere plekken in het lichaam. Een verkrampte spier is slecht doorbloed, waardoor afvalstoffen zich ophopen en er geen voedings- en bouwstoffen kunnen worden aangevoerd. Zo kan het bijvoorbeeld heel goed dat u last heeft van de lage rug door een overbelaste bilspier.

Behandeling:

Bij dry needling worden specifieke punten in uw spieren aangeprikt, middels een droog acupunctuur naaldje. Met een naald wordt als het ware een minuscuul gaatje in de spier geprikt, waardoor de spierspanning afneemt. Zo wordt de doorbloeding gestimuleerd, wat zorgt voor verlichting van klachten.

Hoewel dry needling heel erg lijkt op acupunctuur, is het toch een totaal andere therapie. Waar acupunctuur zich richt op energetische banen in het lichaam, worden bij dry needling heel specifieke spierpunten in een beweegketen aangepakt.

Na de dry needling behandeling geeft de fysiotherapeut u oefeningen en adviezen mee om de verbeterde situatie ook te behouden. Een dry needling behandeling is onderdeel van een reguliere fysiotherapiebehandeling. Er worden geen extra kosten in rekening gebracht.

Medical taping:

Deze methode wordt als extra tool ingezet voor de behandeling van verschillende klachten. Pijn bij spier- en gewrichtsklachten, instabiliteit, litteken verklevingen en lymfe-oedeem kunnen verholpen worden door taping. Bij Medical taping wordt een speciale ventilerende en huidvriendelijke tape op uw lichaam aangebracht. De tape blijft gemiddeld zo’n 4 dagen zitten. De tape wordt gebruikt om gewrichten te ondersteunen, houding te corrigeren of om spierspanning te verlagen.

Overige behandelingen

Werkwijze

De fysiotherapeut kijkt naar de oorzaak van uw pijn, beperkingen en jouw mogelijkheden en stelt vervolgens in samenspraak een behandelplan op maat op. Bij deze aanpak staat de patiënt centraal en zorgen we voor een optimaal werkend lichaam door het geven van verschillende behandelingen, educatie, adviezen en oefeningen.

N

Multidisciplinair team

Bij Allwaysfit hebben we alles in huis om u verder op weg te helpen. Naast Personal Trainers, Voedingsdeskundige en Mental Coaches hebben wij gediplomeerde en BIG-geregistreerde fysiotherapeuten die samen met u werken aan een spoedig en completer herstel.

N

Snel resultaat dankzij innovatieve en effectieve methodes

Hoeveel behandelingen nodig zijn, hangt van meerdere factoren af. Denk hierbij aan de mate van de klacht, uw herstelproces, inzet, hulpvraag of belemmerende factoren voor herstel door een ziekte of aandoening. Omdat we uitgaan van innovatieve en effectieve methodes, is de behandelduur meestal korter dan gebruikelijk.

N

Vergoedingen

Afhankelijk van uw aanvullende verzekering en restitutiepolis krijgt u een percentage van de behandeling vergoed van u zorgverzekeraar.

Maak een afspraak

Neem contact op of maak een afspraak bij een van onze personal trainers

085-077-07-07

Studio@allwaysfit.nl

Hongerlandsedijk 1006, 3201LW Spijkenisse

Afspraak maken

Privacy
Fysiotherapeuten hebben een geheimhoudingsplicht en zullen niet zonder toestemming gegevens aan derde verstrekken. Als Patiënt heeft u recht op inzage in uw patiëntendossier. Mocht u hiervan gebruik willen maken, dan kun u dit aangeven.