Miha Bodytec – een nieuwe manier van krachttraining

Bodytec is een gemakkelijke en snelle manier van krachttraining. Het tijdsbestek van de training is zeer kort, pijnvrij en dus gemakkelijk.

Bodytec training

In korte tijd veel resultaat!

Miha Bodytec, een pijnvrije, snelle en een makkelijke manier van krachttraining in een tijdsbestek van 20 minuten is aantrekkelijk voor een groot aantal doelgroepen; van jong tot oud, een ieder die kampt met gewrichtsklachten en overgewicht tot topsporters en amateurs.

De Miha Bodytec training is puur sportief en is gebasseerd op het EMS principe. Dit staat voor Electro Musculaire Stimulatie. Tijdens een Miha Bodytec EMS training worden doormiddel van elektrische impulsen de spieren in het gehele lichaam gestimuleerd om aan te spannen. Dit creëert een lichaamseigen weerstand. Hierna is iedere beweging van het lichaam tegen deze weerstand in, een zeer intensieve full body workout. Maar dan zonder de negatieve krachten die bij traditionele trainingsmethoden werken op de spieren, pezen en gewrichten. Omdat iedere beweging een oefening is, in tegenstelling tot fitness- of circuittraining, zijn de mogelijkheden onbeperkt. Denk aan sportspecifiek trainen, afvallen, revalideren of gewoon lekker bewegen. Slechts 20 minuten trainen garandeert hetzelfde effect als uren zwoegen in de sportschool.

Hoe effectief is Bodytec training

Tijdens een Bodytec training worden alle grote spiergroepen in één keer tegelijkertijd getraind. Om de 3 a 4 seconden vindt er een aanspanning plaats van alle spiervezels waarna er weer een ontspanning plaats vindt van 3 a 6 seconden afhankelijk van het niveau van de deelnemer. Door elektrische stimulatie wordt het prestatievermogen van het gehele lichaam verhoogd. Dit is binnen korte tijd merkbaar én zichtbaar. Net als bij iedere andere trainingsvorm is het essentieel dat er regelmatig wordt getraind om een blijvend effect te realiseren. Door Bodytec training wordt het lichaam bewezen sterker, sneller en fitter zonder dat je eerst extra kilo’s spiermassa hebt ontwikkeld. Er wordt efficiënter omgegaan met dezelfde spiermassa, die een groter percentage aan spiervezels activeert om meer power te kunnen leveren die langer vol te houden is.

Bodytec en het lichaam
Bodytec pak met elektroden

Word je moe van een Bodytec training?

De training wordt naar wens afgestemd op de individuele belastbaarheid en het conditionele niveau.. De hartslag wordt nauwelijks verhoogd (wat evt wel mogelijk is) en is daardoor voor iedereen goed vol te houden. Afhankelijk van het gekozen niveau en intensiteit van de training kan na de training een hogere spierspanning of lichte spierpijn gevoeld worden. Dit is afhankelijk van de oefeningen die je doet omdat de stofwisseling/intensiteit bij de Bodytec training voornamelijk plaatsvindt in de spieren hoeft het harten/longsysteem niet veel harder te werken. Hierdoor hoeft er minder warmte afgevoerd te worden door middel van zweet. Opmerkelijk is dat verschillende wetenschappelijke onderzoeken positieve cardiovasculaire effecten vermelden zonder dat hier specifiek onderzoek naar werd gedaan.

Bodytec apparaat

Bodytec Trainingsapparatuur

Voor de Bodytec Training maakt Allwayafit gebruik van apparatuur van de Duitse marktleider Miha Bodytec. De Miha Bodytec apparatuur wordt geproduceerd in Duitsland en het ontwerp is gebaseerd op jarenlang onderzoek en uitgebreid getest. 

Niet alleen topsport verenigingen als FC Bayern München en het Duitse Nationale voetbalelftal zetten Miha Bodytec in voor EMS Training. Ook atleten als Usain Bolt en tientallen Nederlandse topsporters zetten Miha Bodytec in om hun prestaties bij het hardlopen, schaatsen, voetballen of hockeyen te optimaliseren. Deze professionals verkiezen de Duitse marktleider Miha Bodytec vanwege de effectiviteit, kwaliteit, betrouwbaarheid en veiligheid. Een absolute vereiste voor professionele partijen om een dergelijk product of trainingsmethodiek in te zetten.

DIN Norm

Allwaysfit staat voor professionaliteit en daarom werken wij altijd volgens de DIN norm tijden onze EMS trainingen. Dit is een dergelijk “keurmerk” waar veiligheid, verantwoord ondernemen en efficiënt trainen centraal staan. De richtlijnen geven onder meer duidelijkheid over waar het toestel aan zou moeten voldoen, over de intensiteit van de training en de rustperioden tussen de EMS-trainingssessies. En zo zal je altijd begeleid worden door een opgeleide en gecertificeerde EMS-trainer.

Miha Bodytec ervaringen

Allwaysfit ervaart alleen maar positiviteit onder alle Miha Bodytec trainingen. De deelnemers bereiken in weinig tijd een behoorlijk resultaat. Daardoor is deze trainingsvorm geschikt voor iedereen. Zie hieronder enkele praktijkvoorbeelden hoe andere Miha Bodytec ervaarde.

Vraag NU GRATIS proefles aan!

Weinig tijd maar toch in shape? In korte tijd veel resultaat en geschikt voor iedereen!

Aanmelden proefles Bodytec:

2 + 7 =