Het succesverhaal van:

René

Dit is mijn verhaal

Na een aantal jaren veel te weinig beweging werden de gevolgen voelbaar. Het was tijd voor actie. Mijn doel was afvallen, maar mij werd verteld dat dit automatisch een gevolg zou zijn van een betere levensstijl. Na 9 maanden begeleidend trainen met Marjolein mag ik zeggen dat ik een veel betere balans gevonden heb tussen werk en ontspanning. De geleidelijke opbouw van de training heb ik als erg prettig ervaren. We zijn begonnen bij de basis en langzaam is dit uitgebreid naar meer kracht. Dit in combinatie met goede voedingstips (wat kan een groentesmoothie lekker zijn) heeft er toe geleid dat ik in deze periode ook ruim 10 kg ben afgevallen.

Dagelijkse beweging in combinatie met een gezondere voeding is mijn nieuwe standaard geworden, de trainingen hebben ertoe geleid dat ik tegenwoordig weer drie keer per week sport, afwisselend spinnen, fietsen en fitness. Tevens is mijn voedingspatroon blijvend verbeterd, en dat ik makkelijk op mijn nieuwe gewicht blijf.

Training

Doordat René al een aantal jaren niet echt actief geweest was hebben wij een progressief programma gevolgd waarbij de trainingsbelasting en intensiteit geleidelijk opgebouwd werd. In kleine stapjes zijn we steeds meer beweging gaan toevoegen. Uiteindelijk kon hij twee keer per week vrij intensieve krachttrainingscircuits uitvoeren en heeft hij het fietsen opgepakt. Na het uitvoeren van een conditietest en het bepalen van zijn hartslagzones kon hij ook naast de personal trainingen zelfstandig de fietstrainingen uitvoeren waardoor zijn conditie nog meer verbeterde.

Voeding

De voedingstips die hij van mij kreeg via sms. Mail of mondeling heeft René goed opgepakt wat resulteerde in blijvend gewichtsverlies.

Gedrag

Het bewustwordingsproces is mede tot stand gebracht door eerst het fitcoach lifestyle programma te gebruiken. De wekelijkse vooruitgang was nu ook te monitoren via het internet met een persoonlijk fitheidsportaal.

Herstel

Naast de bewustwording van meer bewegen om goed in je vel te komen zitten hebben we ook veel gesproken over de combinatie werk en ontspanning. Een goede balans vinden en prioriteiten kunnen stellen heeft ertoe bijgedragen dat het roer bij René echt om is.

René heeft op tijd aan de bel getrokken om zijn lifestyle aan te pakken. Het sporten zat al in hem maar door de werkdrukte, sociale verplichtingen en gezin is dat op een zijspoor gezet. Gelukkig is René heel leergierig en wil hij graag weten hoe alles werkt en wat voor nut dit voor hem heeft. Samen hebben wij stapsgewijs zijn lifestyle veranderd naar wat het nu is. Zijn doel was afvallen maar René is in gaan zien dat het overgewicht was ontstaan door een inactieve lifestyle. Door dat patroon te veranderen in kleine stapjes heeft hij nu een blijvend resultaat bereikt en weet hij dit ook goed te onderhouden. Ik ben erg trots op hem, zeker ook om te zien hoe hij nu op de fiets de Alpe d’Huez heeft beklommen. Super prestatie!

Marjolein Englebert

Lifestyle Coach, Allwaysfit