Het succesverhaal van:

Remco

Dit is mijn verhaal

Na mijn studie afgerond te hebben en full-time als IT’er aan de slag te zijn gegaan, begon bij mij de ellende. Dat je als IT’er een zittend beroep hebt hoefde je mij niet te vertellen. Maar als je 8 uur per dag zittend achter je computer doorbrengt en daarbij zorgeloos eet zonder erbij na te denken is het vragen om problemen. En dit gebeurde ook. In 2 jaar tijd was ik maar liefst 15 kilo aangekomen! Het roer moest om, dat was wel duidelijk!

Nadat mijn zusje zelf ook met overgewicht kampte en met de hulp van Marjolein maar liefst 30 kilo was afgevallen! Kwam ik al gauw bij Allwaysfit terecht om ook aan de slag te gaan. Als doel had ik meer grip op mijn dagelijkse leven te krijgen en de balans weer terug te vinden in mijn werk en privé sfeer. Daarbij wilde ik van mijn overgewicht af en was ik dat buikje liever kwijt dan rijk.

Om te beginnen heb ik samen met Marjolein diverse diepgaande gesprekken gehad. Ik heb dit als zeer prettig ervaren omdat Marjolein echt je ogen op een bepaalde manier weet te openen en je t gevoel weet te geven “ik ga hier voor, ik kan het!” Mental Coaching was daarbij de doorslaggevende factor. Want je kan nog wel iets willen, maar om ook de stap te zetten om het te gaan doen en dit vol te houden, is heel wat anders!

Na enkele maanden de basis te hebben gezet met meer bewegen en gezondere voeding ben ik aan een Sportvastenkuur begonnen. Dit om de switch te gaan maken van suikerverbranding naar vetverbranding. Al gauw begon ik resultaten te zien wat mij nog meer motiveerde om door te zetten. Na ruim  5 maanden was ik maar liefst 14 Kilo afgevallen en was mijn vetpercentage van 27% gedaald naar 16%!

Ik kan Allwaysfit iedereen aanraden die serieus aan zijn mentalen als fysieke gezondheid wil werken en daarbij echte resultaten wilt zien. De samenwerking met Marjolein was voor mij de doorslaggevende factor en uiteindelijk het verschil in “Succes” of “Failure” en is dus een nobrainer geweest!

Kilo afgevallen

%

Vetpercentage afgenomen

Training

Remco had al veel ervaring met fitnesstraining, Hierdoor konden wij samen de trainingsprogramma’s doornemen en kon Remco daarnaast ook veel zelfstandig trainen. De trainingsprogramma’s hebben we ook vaak samen met elkaar gedaan zodat hij ook wist met welke intensiteit hij de trainingen moest uitvoeren.

Voeding

De vele gesprekken over voeding hebben Remco bewuster gemaakt welke keuze hij dagelijks moet maken voor een gezond eetpatroon. Ook heeft hij veel richtlijnen meegekregen. Het Sportvasten heeft hem uiteindelijk de switch laten maken naar meer vetverbranding en nu weet hij zijn lijf in de juiste stand te houden.

Gedrag

Bij Remco heeft Mental coaching hem vooral geholpen on meer inzicht te krijgen wat hij nu echt wil en hoe hij dit nu zou kunnen aanpakken.

Herstel

Herstel en ontspanning zijn wel een uitdaging voor Remco als IT ‘er, Dagelijks achter je computer zitten, veel activiteiten met je vrienden er naast willen doen en daardoor maar heel weinig slapen gaan niet samen met een gezonde lifestyle. Voldoende rust en ontspanning zijn heel belangrijk voor een gezond gewichtsverlies, het geeft uiteindelijk meer energie waardoor je in een kortere tijd meer voor elkaar kan krijgen.

Bij Remco ging de knop om na vele gesprekken en het zien van het geweldige resultaat van zijn zus Cynthia, die 30 kg afviel. Door o.a ook het sturen van sms-berichten, informatie over gezonde voeding, mental coach gesprekken is zijn lifestyle langzaam verandert. Hij maakt nu bewustere keuzes voor wat betreft voeding, beweging en ontspanning. Deze lifestyle heeft ook een grote invloed op zijn werk gehad. Door goed in je vel te zitten krijg je meer energie en ben je productiever.
Uiteindelijk moet je het allemaal zelf doen, maar je omgeving bepaalt o.a. ook je succes. Mede door personal training wist hij de motivatie te behouden en zijn agenda beter in te delen. Een voorbeeld voor velen die ook een zittend beroep hebben.

Marjolein Englebert

Lifestyle Coach, Allwaysfit