Het succesverhaal van:

Cynthia

Dit is mijn verhaal

In Oktober 2012 ben ik begonnen met trainen bij Allwaysfit. Na mijn hele jeugd zware obesitas te hebben gehad, was ik er goed klaar mee. Ik heb altijd wel veel gesport en gezond gegeten. Ondanks dat, lukte het mij nooit om kilo’s af te vallen. Sinds ik met Marjolein ben gaan trainen ben ik op een hele andere manier gaan trainen waardoor ik het bijna leuk begon te vinden. Elke week weer vooruitgang, al was het niet altijd op de weegschaal maar soms in het sporten zelf. Conditie verbeterde aanzienlijk en ik kon steeds zwaardere gewichten gebruiken met trainen.  
Doormiddel van nieuwe recepten, mental coaching en juiste trainingen hielp Marjolein mij naar mijn doel toe. Uiteindelijk doe je het allemaal zelf, maar zonder Marjolein was het mij niet gelukt! Ik train nu op een veel efficientere manier als voorheen, ik weet waar mijn valkuilen liggen en weet wat ik wel en vooral niet moet eten. Ik ben nu totaal ruim 25 kilo afgevallen. Natuurlijk heb ik ook veel terugvallen gehad waarbij ik weer even een periode van aankomen had. Maar juist hierin kon Marjolein mij zover krijgen om toch weer de draad op te pakken en de spirit erin te houden!

  • Omvang afgenomen met: 25% 25%
  • Gewicht afgenomen met: 27% 27%
  • Vetpercentage afgenomen met: 20% 20%

Training

Bij Cynthia zijn we met de trainingen eerst gaan werken aan de totale belastbaarheid van het lichaam d.m.v. functionele trainingen, daarna hebben wij de belasting langzaam opgebouwd en zijn de trainingen in een jaar geperiodiseerd met afwisselend circuittrainingen, krachttraining, duur en intervaltrainingen.

Voeding

Cynthia had veel behoefte aan een duidelijke structuur. We hebben dan ook vaak over voeding gesproken en duidelijke richtlijnen meegegeven waaraan ze zich dan kon houden. Hierdoor leerde zij waar haar lichaam goed op reageerde maar ook waar haar lichaam niet goed op reageerde. Haar stofwisseling moest echt omgezet worden van suikerverbranding naar meer vetverbranding.

Gedrag

Via coaching gesprekken heeft Cynthia inzicht gekregen welke valkuilen zij heeft en wat zij daar zelf aan kan doen. Het focussen op haar doel is hierbij heel belangrijk. Het leren begrijpen waarom je bepaald gedrag vertoont  of waarom je eetbuien krijgt heeft haar geholpen om de juiste keuzes te maken iedere keer weer. Ook als het een keer mis gaat weet ze nu dit gelijk weer op de juiste wijze aan te pakken.

Herstel

Herstel en ontspanning zijn heel belangrijk als je goed wilt afvallen. Als je gestrest bent val je niet af. Cynthia weet nu heel goed dat dit een valkuil zou kunnen, zij kan nu deze situaties beter inschatten en op tijd voor ontspanning kiezen.

Met Cynthia zijn we stap voor stap door alle processen heen gegaan. Samen hebben wij gekeken hoe haar lichaam het beste reageerde op de trainingen en wat voor trainingen zij moest doen en hoe. Het hele voedingsplan hebben wij regelmatig doorgenomen en in verschillende periodes afgewisseld met Sportvasten. Op de juiste momenten een sms bericht sturen of een mail om haar te ondersteunen en te motiveren heeft haar ook geholpen om door moeilijke periodes heen te komen. Cynthia heeft ingezien dat de verantwoording voor de keuzes die zij maakt altijd bij haarzelf ligt. Ze is op dit moment echt een voorbeeld voor velen. Ze heeft een jaar lang hard gewerkt maar de resultaten liegen er niet om: 30 kg kwijt! Ze heeft ondertussen al zoveel geleerd dat zij nu ook andere coacht in het verkrijgen van een gezonde levensstijl en een gezond gewicht. Echt super trots op haar, zeer inspirerend.

Marjolein Englebert

Lifestyle Coach, Allwaysfit