Het succesverhaal van:

Bas

Dit is mijn verhaal

In mijn jeugdjaren fietste ik vrij veel. Mijn eerste schoolfiets heeft ongeveer de aarde rond gehaald (40.000 km). Ook deed ik wat aan watersport: roeien, kano varen en zeilen. Vooral recreatief. Na verdere studie en werk ging het bewegen op een zeker ogenblik flink achteruit. Dat merkte de weegschaal ook. Zelfstandig adviseur worden en hele dagen achter een beeldscherm zitten helpt de soepelheid bepaald niet. Alleen het gewicht gaat met sprongen vooruit.
Een paar jaar geleden heb ik toch maar de raad van mijn internist opgevolgd om wat aan sport of fitness te gaan doen. Ik wilde graag professionele begeleiding waarbij rekening gehouden zou worden met mijn fysieke beperkingen en mogelijkheden. Marjolein houdt goed rekening met wat ik kan en helpt om uit te bouwen waar dat mogelijk is. Ze weet veel van haar vak en kan dat ook duidelijk uitleggen. Dat is voor mij behulpzaam. De oefeningen zijn afwisselend en de zwakke punten worden door de jaren heen steeds verder versterkt. Inmiddels ben ik veel vetmassa kwijtgeraakt en heb spiermassa daarvoor in de plaats gekregen. Ik merk dat ik ook soepeler geworden ben.
Mede door de fitness ben ik me meer bewust geworden van bewegen en gezond blijven. Daardoor fiets ik alle redelijk bereikbare afstanden naar klanten (max 15 km). Boodschappen doe ik ook zoveel mogelijk op de fiets. De auto heeft rust en ik voel me beter.

Training

In het begin van de trainingen liepen we tegen vele fysieke beperkingen op. Door foamrol-oefeningen , mobilisatieoefeningen en stretchtechnieken zijn de beweegpatronen bij Bas verbeterd. Door de vele functionele oefeningen die we samen doen werken we preventief en worden blessures voorkomen.

Voeding

Echte voedingsschema’s waren bij Bas niet nodig. Mede door de gesprekken die wij samen over voeding hebben gehad maakt Bas zijn eigen gezonde keuze voor zijn maaltijden. Zijn vetmassa is mede door de trainingen en de combinatie van bewuster eten gedaald.

Mental Coaching

De bewustwording van meer bewegen en gezond blijven zijn mede tot stand gekomen door de interactie die wij samen hebben tijdens de trainingssessies.

Herstel

Bij elke trainingssessie wordt er goed afgestemd hoe het met Bas gaat en wat hij tijdens deze sessie nodig heeft. De intensiteit wordt hierop aangepast.

De personal training met Bas zijn heel rustig begonnen. Naarmate Bas meer gevoel kreeg hoe de bewegingen goed uitgevoerd konden worden is de intensiteit omhoog gegaan en mede daardoor is Bas belastbaarder geworden. Bas kan heel snel analyseren hoe een oefening gedaan moet worden en is mede door zijn sportieve verleden gauw in staat om de oefeningen dan ook goed te doen. Hierdoor kan hij dagelijks met veel plezier zijn werk maar vooral ook zijn hobby’s zoals zeilen uitoefenen. Zijn fysieke conditie weet hij nu goed op peil te houden door veel te fietsen, zwemmen en personal trainingen. Het verbaast mij echt dat, ondanks dat Bas ook wat ouder wordt hij zijn kracht nu weet te behouden en zelfs weet te verbeteren! Super goed!

Marjolein Englebert

Lifestyle Coach, Allwaysfit