Het succesverhaal van:

Abbas

Dit is mijn verhaal

Als fysiotherapeut ben ik constant bezig met het bewegend functioneren van patiënten, maar ook van mijzelf. Om mijn sportprestaties te verbeteren heb ik een 10-daagse Sportvasten kuur gedaan onder de bezielende leiding van Marjolein. Direct na het sportvasten voelde ik mij fitter en was ik ruim 13 kg kwijt. Nu, ruim een jaar na het sportvasten, is mijn gewicht nog steeds stabiel, voel ik mij energieker, merk ik dat ik veel meer conditie heb tijdens het hardlopen en tijdens het trainen. Door deze blijvende en makkelijk vol te houden ‘nieuwe’ lifestyle voel ik me stukken gezonder dan vorig jaar en dat allemaal met behulp van Marjolein.

Behandeltraject

Training

Abbas heeft eerst veel spieruithoudingsvermogen en functionele trainingscircuits gedaan en later krachttrainingscircuits. Hierdoor heeft hij zijn vermogen en belastbaarheid vergroot. Tijdens het Sportvasten ook meer op duurtraining gericht en daarna intervaltraining aan het programma toegevoegd voor het behouden van het resultaat.

Voeding

Door het programma heeft Abbas een goed inzicht gekregen welke voeding het beste bij hem past en wat hij dagelijks moet eten voor het behouden van zijn resultaat en energie.

Gedrag

Het bewustwordingsproces is mede tot stand gebracht door hier vaak over te praten, een voorbeeld te zijn, door berichtgeven over voeding, training en gedrag.

Herstel

Voor gewichtsverlies is ontspanning en herstel een belangrijk onderdeel. Abbas wist hier goed mee om te gaan en had een goede balans tussen inspanning en herstel.

Abbas heeft heel goed inzicht gekregen dat hij zelf verantwoordelijk is voor de keuzes die hij maakt ten behoeve van een goede gezondheid. Hij gaat er echt voor en dat is fijn om te zien. Als het iets minder gaat heeft hij maar een paar woorden nodig om weer gemotiveerd op het juiste pad verder te gaan. Hij heeft ook plezier in hetgeen hij doet, wat voor het behouden van een gezonde leefstijl zeer belangrijk is. Ikzelf was ook zeer verrast over het behaalde resultaat welke hij mede verkregen heeft door zelfdiscipline en elke week weer de juiste keuze te maken voor wat betreft het aantal trainingen en de juiste voeding. Maar het belangrijkste is dat hij ook echt in zichzelf gelooft en nu weet wat hij hiervoor moet doen. Een fantastisch resultaat en een voorbeeld voor anderen!

Marjolein Englebert

Lifestyle Coach, Allwaysfit