Marjolein Englebert

Marjolein Englebert

Personal Trainer & Medisch Trainingstherapeute

Ik ben Marjolein Englebert, Personal Trainer, Medisch Trainingstherapeute , Mental Coach en Docente van diverse  EFAA opleidingen (Fitvak! A en B, NASM en Functionele Houdingspecialisatie (CES))

Als Personal trainer/Medisch trainingstherapeute en Mental Coach help ik mensen met o.a overgewicht, een slechte conditie, lichamelijke klachten of die een specifiek doel (sportprestatie) hebben met behulp van vier pijlers: training, voeding, ontspanning/slaap en mentale fitheid zodat ze inzicht verkrijgen hoe hun lichaam optimaal functioneert en welke stappen zij moeten ondernemen om een gezond en energiek lichaam te verkrijgen en te behouden. Het is een missie die vanuit een passie voor sport en gezondheid ontstaan is!

Specialiteiten:

  • Figuurverbetering
  • Conditie verbetering
  • Mentale ondersteuning en motivatie
  • Spiervergroting
  • Gewichtsvermindering/voeding
  • Sportspecifieke begeleiding/wedstrijdvoorbereiding
  • Medische trainingstherapie
  • Houdingsverbetering: rug en nekklachten
  • Diabetes.
  • (Lifestyle) Coaching

 

Training

Beweging is belangrijk binnen een gezonde levensstijl. Naast de beweging in het dagelijkse leven is het ook belangrijk om daadwerkelijk te trainen in de vorm van onder andere krachttraining. Veel mensen in het fitnesscentrum trainen namelijk niet, ze bewegen.

Voeding

Je bent wat je eet! Voeding bepaalt voor een groot gedeelte jouw gewenste resultaat. Je kan trainen wat je wilt, maar daarmee maak je niet het verschil. Het resultaat zit hem voornamelijk in de uren om je training heen, waarin voeding een cruciale rol speelt.

Gedrag

Alles start en eindigt bij je eigen gedrag! Elke werkdag ontvang je een nieuwe informatieve les om je bewust te maken van je oude gewoontes en leer je tegelijkertijd om nieuwe gewoontes toe te passen. Verandering is namelijk pas mogelijk na bewustwording.

Herstel

Ontspanning is net zo belangrijk als inspanning! Verandering vindt pas plaats nadat je lichaam een werkzame prikkel heeft gekregen en vervolgens de tijd krijgt om te herstellen. Dit betekent zowel actieve als passieve rust.

Ik heb diverse Nationale en Internationale opleidingen gevolgd om mijn kennis in alle vier de gebieden te verbreden. Ik heb mij eerst gespecialiseerd in inspanningsfysiologie en trainingsleer. Ik ben zelf actief geweest in de krachtsport en in de duursport. Mijn voorkeur ging uit naar wielrennen. Met mijn kennis en ervaring heb ik de opleiding voor beginnende en gevorderde spinning/fiets- instructeurs geschreven (De Power Cycling opleiding A en B) deze cursus geef ik nog jaarlijks aan de Marine en de Politie. De inspanningsfysiologie en trainingsleer heb ik voor de Fitvak! A en B als docent gegeven. Voor de LAPT heb ik de Trainings-Essentials mogen geven. De Medische trainingstherapeut opleiding heb ik in Nederland gevolgd, de masterclass voor de NASM en CES heb ik in Nederland en Engeland gevolgd, waarna wij de cursus samen met Heidi Kamerman naar de praktijk vertaald hebben waarbij de CES in Nederland de Functionele Houding Specialisatie geworden is.

Als Sportvastencoach kwam ik in aanraking met de orthomoleculaire geneeskunde en daardoor heb ik een studie voor Orthomoleculair voedingsdeskundige en gewichtsconsulente gedaan. Daar gedragsverandering ook een zeer belangrijke pijler is om mensen te begeleiden om hun doel te verwezenlijken heb ik twee opleidingen voor Mental Coaching gedaan.

Wat motiveert mij?

Ik vind het fantastisch om al mijn kennis en ervaringen te kunnen delen met cursisten en ze vooral  te kunnen inspireren, waardoor zij weer andere mensen kunnen helpen in het verbeteren van hun levensstijl en daardoor meer levensvreugde mogen verkrijgen.

Ik geef dus eigenlijk al 24 jaar opleidingen voor de EFAA en dat is niet voor niets! Het is een zeer vooruitstrevende organisatie waarin ook veel structuur in zit. Ik geloof in de synergie van EFAA, Je hebt elkaar nodig om een goed product neer te kunnen zetten en dat is wel wat je bij EFAA kunt vinden..

Ik heb jarenlang een eigen sportschool gehad, welke ik inmiddels van de hand heb gedaan en geef nu de training en begeleiding (vaak in combinatie met de Bodytec) in een eigen PT studio Allwaysfit in Schiedam.. Door mijn vele specialisaties en ervaringen ben ik goed in staat om de theorie naar de praktijk te vertalen en kan ik mensen motiveren en inspireren om het beste uit zichzelf te halen.

Klanten, collega’s & vrienden aan het woord:

Abbas Jafri

Je doet wat je kan om mensen net iets verder te pushen, daarnaast open je een studio omdat je dat gewoon kan! Dit vind ik er motiverend!

Nathalie Zweerman

Ze weet de juiste snaar te raken waardoor je gemotiveerd wordt om ervoor te gaan. Je krijgt er echt zin in.

 

Liesbeth Nijs

Wervelwind , motiverend, enthousiast, positief

“Al deze eigenschappen geven mij altijd een jaloers gevoel om maar een heel klein beetje van jouw inzet te hebben”

Marianka Mulleman

Jij laat de andere kant zien en relativeert mijn gevoel, emotie, conditie

Nathalie Zweerman

Een echte vakvrouw! Ze weet waarover ze het heeft en heeft de nodige kennis in huis!

 

Heidi Kamerman

Je bent altijd op zoek naar manieren om jezelf te verbeteren. Daar ben je ALTIJD mee bezig. En  als je iets creëert en aflevert is dat af, klaar, duidelijk en heeft het kwaliteit.

 

Sandra Overing

Je hebt veel energie en straalt dit ook uit naar anderen die je met je enthousiasme aansteekt, zeker als je met de uitvoering van je doel bezig bent.

 

Raymond Steijger

Als ik je in woorden als persoon en als ondernemer zou moeten omschrijven zijn dat;

Sociaal, empathisch en charismatisch. Kundig, to-the-point en betrokken

Marianka Mulleman

Zie ik het even niet zitten, trek jij me er doorheen

Ambreen Kishwar

Je weet waar je het over hebt en wat je doet, zorgt goed voor je cliënten en bent een doorzetter met flink uithoudingsvermogen!

Nathalie Zweerman

Ze is een inspirerend voorbeeld, daardoor wordt je enthousiast om het zelf ook te gaan doen.

Heidi Kamerman

Het in hapklare brokken uitstippelen van een pad  naar een bepaald doel en je dan ook heel strak aan dat pad houden zonder links of rechts een zijweggetje te nemen en dus af te dwalen

Noel Philippens

Je weet waar je over praat, kunt verbanden leggen, kunt inspelen op de individuele zaken, bent ervaren, hebt kennis en deelt die makkelijk zowel op individueel vlak als in een groep